top of page

Werkvormen

and_0373.jpg

Systemisch werk

Bij systemisch werk, onderzoek je uit wat voor systeem jij komt. Wat heb jij geleerd in je gezin van herkomst en wat betekent dat hoe jij nu met dingen omgaat?

Hoe komt het dat je nu vastloopt? Welke patronen zie jij in de familielijn en op welke manier houd jij daar aan vast? In welke mate trek jij de onbewuste dynamieken door in je huidige leven?


Met systemisch werk kun je (oude) patronen doorbreken, loskomen van vastgeroeste verhoudingen en afstand doen van onbewuste overtuigingen.

and_0953.jpg

Hypnotherapie

Je zit vast wel eens uit het raam te staren, lekker weg te dromen. Je bent wakker, maar heel diep ontspannen. Dat is ook wat er gebeurt als je onder hypnose bent.

Het mooie van zo'n diepe ontspanning is dat je je onderbewuste kunt aanspreken. Op deze manier kun je antwoorden vinden op dingen die je niet (meer) weet, maar waardoor je nu wel vastloopt in je leven.

Hypnose zet ik o.a. in wanneer jouw zelfvertrouwen wel een boost kan gebruiken, wanneer onverwerkte pijn uit het verleden verwerkt moet worden of wanneer je een extra diepe ontspanning kunt gebruiken.

 

Mindset

Gedachten en overtuigingen zijn heel krachtig. Vaak denk je ze al heel lang en heel vaak. Soms zijn het gedachten en overtuigingen die je zelf bent gaan geloven en soms zijn ze je opgelegd door een ander. Vaak in je jeugd. 

Hoe vaker je iets denkt, hoe meer je gaat geloven dat het ook zo is. Zo'n gedachte wordt steeds sterker en op een gegeven moment is het voor jou de waarheid. En meestal zijn deze overtuigingen negatief.

Als je negatief denkt, heeft dit ook een negatieve invloed op je gevoel. Ik help jou om anders te gaan denken. Positief denken! Positieve gedachten zorgen voor een positief gevoel! 


Voor veranderen van je mindset, zal ik verschillende werkvormen inzetten, waaronder Rationeel Emotieve Therapie (RET). Daarnaast werk ik met coachingstechnieken gericht op jouw kwaliteiten en gedrag.
 

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing

Wanneer je een heftige, traumatische gebeurtenis meemaakt, stoppen je beide hersenhelften met samenwerken. Dit zorgt ervoor dat je het trauma niet kunt verwerken en dat zorgt er op een bepaald moment weer voor dat je niet (goed) meer kunt functioneren in je dagelijks leven.

Bij EMDR zal de traumatische herinnering weer worden opgeroepen door het beeld voor de geest te halen en de bijbehorende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties opnieuw te ervaren, om er vervolgens afscheid van te nemen

Het beeld plus de bijbehorende gevoelens, zullen worden afgezwakt. De emotionele lading zal verminderen of zijn kracht volledig verliezen. Dit gebeurt omdat de beide hersenhelften weer gaan samenwerken door tijdens de herinnering oogbewegingen te maken door het volgen van mijn hand of door tikken op de knieën, links en rechts afgewisseld.

EMDR zal ik inzetten wanneer je last hebt van PTSS of andere ervaringen die traumagerelateerd zijn en nog altijd veel angst of andere heftige emoties oproepen. Denk aan seksueel misbruik, een andere vorm van mishandeling, het meemaken van een overval of het zien van een heftige gebeurtenis. Ook is het mogelijk om liefdesverdriet en verliesverwerking met EMDR te behandelen.

bottom of page